Korpus

Integrált vállalatirányítási rendszer

Hazai fejlesztésű szoftvermegoldások
magyar bútorgyártóknak, vállalkozásoknak

Online megoldások

korpusline modul

Online felület, a lapszabászati megrendelések támogatására

Online, bútoripari, gyártás-előkészítő felhasználói felület, melynek célja a lapszabászati megrendelések kezelésének, nyomon követésének, menedzselésének, megrendelő és gyártó közötti kommunikációnak az elősegítése, gyártás-előkészítés támogatása, illetve a folyamatok automatizálása.

A program használatának előnyei többek között a nyomon követhetőség, ellenőrizhetőség, rugalmasság, automatikus és gyártó által testreszabható ellenőrzési funkciók, felek közötti kommunikáció, folyamatos elérhetőség, automatikus értesítések kiküldése a felhasználók számára a megrendelések állapotáról, alternatív megrendelés kitöltési formák, közvetlen kapcsolat a KORPUS gyártás-előkészítő alkalmazásaival, akár azonnali gyártásba adás lehetősége.

A Szolgáltatás használatához internetkapcsolatra és böngésző programra van szükség.

A korpusline folyamatos fejlesztése révén a program funkciói folyamatosan bővülnek, illetve bizonyos funkciók módosulhatnak.

Használata regisztrációhoz kötött. A regisztráció a partner lapszabászatnál, vagy a www.korpusline.hu oldalon, a kiválasztott gyártó és telephely megjelölésével lehetséges. Fiókszerűen működik.

 

 

A Megrendelő (asztalos) részére kialakított felhasználói fiók ajánlatkérések és megrendelések leadására, nyomon követésére és kezelésére korlátozódik. A megrendelők a megrendelés leadása közben folyamatosan tájékozódhatnak az árakról, valamint a szabászati és élzárási mennyiségekről, melyek már a megrendelés kitöltése közben aktualizálódnak megrendelési tételek szerint. A megrendelők elektronikus értesítést kapnak az ajánlatkérés, megrendelés állapotváltozásairól.

 

A Gyártó (lapszabászat) részére vonatkozó felhasználói fiók bővebb funkcionalitással bír, mint a megrendelő fiók, a gyártóknak lehetősége van a felhasználók menedzselésére, ajánlatkérések, megrendelések kezelésére, termékek szinkronizálására a KORPUS gyártás-előkészítő rendszerrel, ezek karbantartására, megrendelésekkel kapcsolatos feltételek testreszabására, KORPUS gyártás-előkészítő rendszerbe történő közvetlen importálásra.

A megrendelő űrlap fejlécében meg kell adni a megnevezést, amely alapján később azonosítható, visszakereshető az adott megrendelés; a megrendelés típusát, mely lehet ajánlatkérés, vagy megrendelés; illetve a kért határidőt, ami nem eshet a gyártó által beállított általános vállalási határidőn belülre.

 

  

Ezután rögzíthetőek, legördülő listából választhatóak a tételek a lapszabászat aktuális kínálatában szereplő termékekből, melyek a KORPUS gyártás-előkészítő rendszerből automatikusan szinkronizálhatóak, akár a termék megjelenését szemléltető, választást segítő képekkel kibővítve.

 

  

A tételek rögzítését gyorsított adatbeviteli funkciók segítik. Az anyagválasztást kizárólag az első sorban szükséges megadni, ezt követően a használt anyagot automatikusan felajánlja a rendszer, így a további tételeknél elegendő megadni a méreteket, és a mennyiséget, valamint az élzárandó oldalakat. A mezők között enter vagy tab billentyűk segítségével lehet léptetni, ezzel szintén gyorsítva az adatbevitelt. A konstans, alapértelmezett tulajdonságokat a rendszer automatikusan kitölti: anyagvastagság, szálirány.

Minden elemhez egyedi élzárás kérhető, figyelembe véve a gyártó élzárásra vonatkozó feltételeit, illetve a gyártó által beállított élzáró ajánlásokat (melyeket a lista tetejére sorolva, piros színnel kiemelve jelenítünk meg, az élzáró választás megkönnyítése érdekében).

 

A gyártó által meghatározható a minimum élzárható méret, mely alatti elem esetében inaktív az élzáró választás.

Előre meghatározható, hogy 1, 2, 3, vagy 4 különböző élzárót lehessen egy alkatrészhez választani, illetve az engedélyezett élzáró választó mezőkben korlátozható, hogy mely élzáró vastagság, melyik sorban legyen választható. Ez utóbbinak köszönhetően befolyásolható, hogy az etikett címkén milyen sorrendbe kerüljenek az élzáró anyagok feltüntetésre.

 

 

Az összesítő táblázat a tételek alatt folyamatosan frissülve tartalmazza a bútorlapok és élzáró anyagok típusonkénti mennyiségét (m2, tábla, illetve fm mennyiségi egységekben), illetve árat, valamint egy összesített árat.

 

 

A gyártó általi optimalizálást követően a rendszerbe automatikusan feltöltésre kerülhet az adott bútorlaphoz tartozó szabászati térkép, amely alapján a megrendelő ellenőrizheti a kihozatalt.

 

A felek közötti kommunikációt segíti az üzenőfal jellegű megjegyzés rovat, melyben a felek üzeneteket fűzhetnek az adott megrendeléshez. Mindkét fél részére lehetőség van melléklet csatolására, melynek a formátuma nincs korlátozva, így lehet az egy kép, Excel táblázat, leírás, előlegbekérő, számla, stb.

Az ajánlatkéréseket, megrendeléseket lehetőség van elküldeni, piszkozatként menteni, vagy elvetni. Az adatvesztés elkerülése érdekében a rendszerbe épített automatikus mentés funkció gondoskodik arról, hogy a félbehagyott ajánlatkérések, megrendelések is mentésre kerüljenek, így 5 percnél több tétlenség esetén a megkezdett űrlap automatikusan piszkozatként mentésre kerül.

 

 

 
Az ajánlatkérések, megrendelések kezelése a listából történik, melyben lehetőség van az adott megrendelések áttekintésére, szűrésére, szerkesztésére, módosítására, másolására, új megrendelésbe illesztésére, illetve amelyben a megrendelések státuszai, aktuális állapotai nyomon követhetőek.


 

A lapszabászatok saját, megrendelésekre vonatkozó egyedi feltételei a gyártói felületen szabhatók testre, így például az élzárás feltételei, szélezés, árképzés módja, egyedi tájékoztatás, vállalási határidő, gyártó által előzetesen megadható, alkatrészekhez tartozó megjegyzések (pl. megmunkálások), automatikus élzáró ajánlás. A felületen a gyártók tetszőlegesen biztosíthatnak lehetőséget a megrendelőik számára, hogy akár Excel formátumban is feltölthetik megrendeléseiket a rendszerbe.

 

 

 


A felhasználók áttekintése és menedzselése szintén a gyártói felületen egyszerűen és gyorsan lehetséges.

 

 

A megrendelők, illetve a gyártás előkészítők munkáját automatikus ellenőrző és kitöltő funkciók segítik, melyek könnyebbé, gyorsabbá teszik a folyamatokat, valamint számos hibalehetőséget kiszűrnek. Ilyenek többek között az automatikus vállalási határidő követő funkció, maximum méretek korlátozása beállított szélezési érték figyelembe vételével, élzárási hibák automatikus ellenőrzése, előzőleg használt anyag automatikus kitöltése, élzáró ajánlás.

A felhasználók által hozzáférhetők az új funkciók követését is szem előtt tartó, folyamatosan bővülő videó segédletek, illetve a használatot lépésről lépésre bemutató folyamatábra.


© 2020 KORPUS Rendszerház Kft. Minden jog fenntarva!