Korpus - POWERWIN modul

Korpus

Integrált vállalatirányítási rendszer

Hazai fejlesztésű szoftvermegoldások
magyar bútorgyártóknak, vállalkozásoknakNyílászáró tervező és gyártó alkalmazások

POWERWIN modul

Nyílászáró tervezés, gyártás-előkészítés és gyártás

A KORPUS POWERWIN az ideális CAD megoldás a szabvány és egyedi nyílászárók, tömör faajtók, laminált beltéri ajtók, zsalugáterek és redőnyök parametrikus tervezéséhez és gyártásához.

 

A megrendelőkkel történő kapcsolattartást és a hatékonyabb kereskedelemi felhasználást a nyílászárókról készíthető 3D-s, valósághű képek segítik.

A Felhasználó létrehozhatja saját nyílászáró típusait (szabvány és egyedi, tömör faajtó, laminált beltéri ajtó, zsalugáter, redőny, stb.) és tetszőlegesen meghatározhatja az alkotóelemek paramétereinek értékeit, mint például: tok és szárny típusa, nyitás iránya, takarása, szegmense, üveg és gravírozott betétlemeze, illesztése, üveg- és szegélyléce, profilja, sorolása, zsalugáter és redőny típusa, valamint alapanyag és vasalat szükséglete.

 

A Felhasználó a rendelkezésre álló vasalatok közül választhatja ki a megfelelőt, illetve saját típusokat definiálhat és hozhat létre a rendszerben.

 

 

A Felhasználó létrehozhatja saját alapanyag listáját, hozzárendelve az egyes típusokhoz a fa fényképét, a valósághű ábrázolás érdekében, valamint a tervezett nyílászáró keretének külső oldalától vagy a szárnytól felvett méreteit.

A következő illesztés típusokat támogatja a rendszer: csapozás; illesztő csapozás; profil-kontraprofil illesztés. A Felhasználó igényei szerint további, egyedi illesztések hozhatóak létre.

 

  A vízszintes, függőleges és ferde osztók hozzáadásával a tok több alkotórészre osztható, lehetővé téve ezáltal olyan nyílászárók létrehozását is, mint például az ugyanazon tokban elhelyezkedő fix és nyitható szárnyú.
  Az üveg- és szegélylécek az osztókból kerülnek kivágásra (beleértve az íves elemeket is). Kiosztásukat a Felhasználó tetszőlegesen módosíthatja.
  A KORPUS POWERWIN által készített minden terv parametrikus, vagyis a méretek módosításával minden egyes alkotóelem pozíciója automatikusan meghatározásra kerül (beleértve a vasalatokat is).
   Az ívek automatikusan szegmensekre tagolhatóak: a Felhasználó megadhatja a szegmensek számát, mely alapján a program kiszámolja azok méreteit; amennyiben a Felhasználó a szegmens méretét adja meg, akkor a program a minimális szegmens darabszámot számolja ki.

 

A program modul lehetővé teszi a nyílászárók “kötegelt” megmunkálását és az NC vezérlő utasítások alkotóelemenként történő, csoportos mentését. A program modul nem optimalizálja a megmunkálások sorrendjét, azok végrehajtása tervenként történik. A modul tartalmazza a “kötegelt” gyártási lista nyomtatványokat. A funkció segítségével a nyílászáró tervek megmunkálása végrehajtható alkotó elemenként, például először az összes szárny, majd az összes osztó.

A gyártási folyamat optimalizálása érdekében a WINCAM modul az egyes alkatrészek elrendezését is vezérli (mennyiségek, illesztési pontok, pozíciók, anyagráhanyások, csipesz és vákuum papucs pozíciók, referencia pontok, stb.). A WINCAM tartalmazza a szerszám pályák ellenőrzését segítő grafikus szimulációt is, mely megjeleníti az esetleges hibákat, mint például: szerszám átmérő túl nagy, alkatrész túl kicsi a lefogatáshoz, stb.

 


© 2024 KORPUS Rendszerház Kft. Minden jog fenntarva!