Korpus - SERIAL modul

Korpus

Integrált vállalatirányítási rendszer

Hazai fejlesztésű szoftvermegoldások
magyar bútorgyártóknak, vállalkozásoknakBútorlap szabászat és gyártás-előkészítés

SERIAL modul

Bútoripari gyártás-előkészítés parametrikus bútor sablonok alapján

A rendszer segítségével elkészítheti vállalkozása saját, szabványosított bútor elemeit, melyek alapján a rendszer automatikusan meghatározza a megrendelésekben szereplő, parametrikus bútor elemek szabászati méreteit, anyag és tartozék szükségletét. A modul használatával egy kattintással módosíthatja a bútor anyagát, befoglaló méretét és az alkotóelemek automatikusan változnak. Egyedi bútorgyártás során elegendő az alap bútor elemeket rögzítenie és a későbbiekben meghatározhatja az elemek méreteit és tulajdonságait, anélkül, hogy a szabászati méretekkel kellene foglalkoznia.

Elsőként a rendszer sablon elemekkel történő feltöltése szükséges. A bútor elemek létrehozásakor tetszőleges számú paramétert és képletet használhat a bútor alkotóelemeinek definiáláshoz. Akár a befoglaló méretek függvényében is meghatározhatja az alkotóelemek szabászati méreteit.

Például, ha azt szeretnénk hogy a bútor fenéklapjának a hosszúsága automatikusan kerüljön meghatározásra - függetlenül a bútor méretétől - úgy, hogy a bútor szélességéből vonjuk le a bútorlap vastagságának kétszeresét, akkor az alábbi képletet kell alkalmazni:

s-(2*butorlapvastagsag)

Egy összetettebb példában azt mutatjuk be, hogy ha a bútor magasságának és szélességének értéke együttesen 200mm-nél nagyobb, vagy a mélysége kisebb, mint 500mm, akkor az alkotóelem mérete 500mm legyen, egyébként pedig 700mm:

HA[{magasság>200}ÉS{szélesség>200}VAGY mélység<500}][ 500 ][ 700 ]

 

Összességében tehát, az előzetesen meghatározott paraméterek alapján a rendszer a későbbiekben képes ezen bútor elemeket „gumimodellként” kezelni, vagyis a bútor befoglaló méretei szerint meghatározni az alkotó elemeinek méreteit, élzáró, vasalat és munkadíj igényét.

A szabványosított bútor elemek befoglaló méretei mellett, további, egyedi paraméterek definiálására is lehetősége van, melyeknek értékeit a konkrét megrendelés összeállításakor megváltoztathatja.

 

Amennyiben a szabványosított elemjegyzékét előzetesen elkészítette, a megrendelések összeállításakor már nem kell foglalkozni az adott bútor elem alkotóelemeinek megadásával, ezt a rendszer automatikusan meghatározza. Megrendelés elkészítéséhez nem szükséges a bútor összetevőinek szakmai ismerete. A megrendeléseket a széria elemek konkrét darabszámának, az alkotóelemek színének, típusának, az elemek befoglaló és egyéb paraméterei alapján a rendszer automatikusan elkészíti.

Ezek alapján a megrendelésünkbe már egy konkrét méretű és színű bútor elem kerül meghatározásra, a szabászati méretekkel együtt. A megrendelésben szereplő bútorok tulajdonságai a későbbiekben egyszerűen módosíthatóak. A megrendelések és sablon bútor elemek elektronikusan továbbíthatóak más telephelyekre, vagy a gyártó üzem felé.


© 2024 KORPUS Rendszerház Kft. Minden jog fenntarva!