Korpus - CABINET modul

Korpus

Integrált vállalatirányítási rendszer

Hazai fejlesztésű szoftvermegoldások
magyar bútorgyártóknak, vállalkozásoknakMegmunkáló központ vezérlő alkalmazások

CABINET modul

CNC megmunkáló központ vezérléssel támogatott, parametrikus bútor gyártás-előkészítés

A KORPUS CABINET program segítségével felépítheti bútor elemeit, melyeknek később módosíthatva a tulajdonságait, a rendszer automatikusan generálja az alkatrészek CNC program kódját. A bútor sablonok összeállításakor megadhatja az alkotóelemek helyzetét, térbeli pozícióját, az illesztések típusát, a marásmintákat, a felhasznált vasalatokat és egyéb megmunkálásokat.

A bútor sablonok felépítésében a rendszer telepítésekor már rendelkezésére álló, alapértelmezett makró készlet nyújt segítséget, mely egyedien bővíthető, vagy módosítható. Így kialakíthatja saját technológiájának szerkezeti elemeit és ezekből építheti fel a bútor sablonokat. A konkrét bútorokat, szekrénysorok a már meglévő sablon bútorokból állíthatja össze, esetlegesen módosítva azok tulajdonságait.

 

A felhelyezett szerkezeti elemek megmunkálásai automatikusan megjelennek az összes érintett alkatrészen, figyelembe véve azok méreteit is.

Az elemek összeállításakor, három dimenzióban keringetve, folyamatosan figyelemmel kísérheti aktuális összeállítását és megtekintheti az alkatrészek megmunkálásait.

 

A bútorok, sablon elemekből történő összeállítása és CNC vezérlő utasítássorozatának generálása, szakmai tudást már nem igényel. A bútor elkészítésében egy varázsló nyújt segítséget, mely felajánlva a bútor előzőleg beállított, lehetséges tulajdonságait (befoglaló méretek, anyagszínek, illesztések, vasalatok) készíti el a konkrét elemeket.

A bútort alkotó alkatrészek megmunkálásainak CNC specifikus programját a rendszer automatikusan generálja. Csupán a bútor befoglaló méretének, vagy egy vasalat típusának a változtatásával az alkatrészek CNC programkódjának a változtatása is megtörténik. A bútorokból szekrénysorokat építhet fel, gyártási rajzokat, robbantott ábrákat nyomtathat.

 


© 2024 KORPUS Rendszerház Kft. Minden jog fenntarva!