Korpus - STANDARD modul

Korpus

Integrált vállalatirányítási rendszer

Hazai fejlesztésű szoftvermegoldások
magyar bútorgyártóknak, vállalkozásoknakBútorlap szabászat és gyártás-előkészítés

STANDARD modul

Bútoripari gyártás-előkészítés, raktárkészlet-gazdálkodás, megrendelés menedzsment, szabászati optimalizálás

Készletgazdálkodás: A rendszer alkalmas a bútorgyártás és bútorlap szabászat során felhasznált termékek raktári készleteinek követésére. A termékeket és szolgáltatásokat csoportokba sorolva, szállítólevelek és gyártási dokumentumok alapján kezelheti raktárkészleteit. A gyártás során felhasznált anyagok (egész- és maradéktáblák, valamint élzáró anyagok) automatikusan aktualizálásra kerülnek a raktárkészleten. A terméktörzsek adatai Microsoft Excel kompatibilis táblázatokkal kommunikálnak.

Megrendelések kezelése: A program segítségével - az előzetesen meghatározott árak alapján – a vevő kérésére azonnal korrekt árkalkulációt készíthet, figyelembe véve az egyedi partner kedvezményeket is. A megrendelésekről nyomtathat részletes árkalkulációt, az összeszerelést támogató műhelypéldányt, a vevő számára egyedien formázható árajánlatot, a raktár részére pedig anyagszükséglet listát és szállítólevelet. A megrendelések rögzítése során a termékek adatainál meghatározott beszerzési és eladási ár alapján kerül meghatározásra az árkalkuláció. A bútorlap szabászat árképzésekor figyelembe veheti az anyag árát, a vágási hulladék mértékét és a folyóméterre, vagy négyzetméterre vonatkozó vágási díját.

A megrendelés adatainak rögzítésekor a rendszer képes figyelembe venni olyan ofszet értékeket, mint például az anyagráhagyás mértéke, az élzáró anyag, vagy az élzáró előmaró vastagsága.  

 

Szabászati optimalizálás: A felvett megrendelések közül választhatja ki a szabászati előkészítő, hogy melyik típusú bútorlapból kíván szabászati térképet, etikett címkét, vagy esetleg táblafelosztó specifikus programot készíteni. A szabászati térkép elkészítésére több válaszható algoritmust kínál a rendszer, de a szabászati térképet tetszőlegesen, egyedi igényei szerint át is rendezheti. Az optimalizálás történhet megrendelésenként, vagy a hatékonyabb maradékanyag gazdálkodás érdekében összevonhatja megrendeléseit ugyanazon gyártási folyamatba.

A szabászati optimalizálás történhet kizárólag egész táblákra, csak maradéktáblákra, vagy a gazdaságosabb anyagfelhasználás érdekében egész és maradéktáblákra vegyesen. Az optimalizálás során a rendszer nem korlátozza sem a maximálisan felhelyezhető elemek számát, sem a felhasználható bútorlapok mennyiségét.

A gyártási folyamatot raktári gyűjtő, szabászati elemlista, maradékanyag lista, élzáró lista és szabászati térkép nyomtatványok is segítik.

 

 

Etikett címke készítés: A szabászat során leszabott bútorlap elemeket címkével láthatja el, mely alapján a termékkövetés és azonosítás egyértelművé válik, valamint információkat tartalmaz a későbbi feldolgozás számára: élzárás, raktározás, árukiadás. Az etikett címke tartalmát egyedien határozhatja meg. A címkék nyomtatási sorrendje megegyezik a szabászat során keletkező kész elemek sorrendjével, így kezelésük egyszerű.

  Maradékanyag gazdálkodás: A szabászati optimalizálás után a rendszer automatikusan javaslatot tesz a keletkezett bútorlap maradék elemek méretére és besorolja azokat a megfelelő maradékanyag tároló rekeszbe. A tárolás során figyelembe veszi a rekeszek optimális kihasználását. A maradékanyag tárolás történhet anyagszínek szerint, vagy a hatékonyabb kihasználás érdekében méret szerint. A maradékelemek szintén címkével láthatóak el. A tárolókba helyezett maradék elemeket az optimalizálás során automatikusan használja a rendszer.

Üzemszervezést támogató kimutatások: A megrendelés felvételénél egy szabászati ütemterv napló segíti a munkáját, melynek segítségével követheti, hogy mikorra vállalja el a munkát, mely napokon túlterhelt az üzem, és mely napokra iktathat még be szabászatot, vagy élzárást. A Gyártási Naplóban a rendszer automatikusan javaslatot tesz az egyes munkák ütemezésére, melyet tetszés szerint módosíthat, átütemezhet.


© 2024 KORPUS Rendszerház Kft. Minden jog fenntarva!